Pracujete z domu? Kdo platí váš čaj, kávu, či toaleťák?

Pracujete z domu? Kdo platí váš čaj, kávu, či toaleťák?

Pracujete z domu, protože korona? Máte nařízený homeoffice? V něčem je to super.  Ale … pracujete obvykle na svém PC či notebooku, spotřebováváte svou elektriku, vodu na toaletě, firemní benefity, jako je ovocný den či káva nebo čaj zdarma doma prostě neplatí. Pokud jste doma již pololetí v kuse, jistě je to cítit.

Zaměstnavatelé v zahraničí už pro své zaměstnance vymysleli benefity, kdy přidávají svým pracovníkům k výplatě takzvaný “korona bonus” – který odborné instituce vypočetli na 2,4 EUR denně, jako příspěvek na čaj a toaletní papír, který doma zaměstnanci přes den spotřebují. Celkem příjemné, že?

Každá mince má dvě strany

Během ekonomické krize, která na nás dopadá, však zaměstnavatelé až tak nejsou ztotožněni s příplatky “na kávu” pro zaměstnance pracující z domu. Argumentují tím, že i homeoffice je benefit, díky kterému zaměstnanci získají mnohem více volného času.

Jaký je váš názor na toto téma? Měly by zaměstnavatelé “připlácet” za kávičky a zvýšené náklady na spotřebu v domácnosti, nebo je homeoffice dostatečný benefit, který tyto zvýšené náklady vykryje větší svobodou a volným časem?

Podělte se s námi o váš názor v komentáři na Facebooku. Jsme zvědaví. ?

Ilustrační foto: Pixabay.com