Jak začít vydělávat online přes prázdniny

Jak začít vydělávat online přes prázdniny

Ahoj freelanceři, jak užíváte léto?

Někteří z vás si zapli prázdninový režim a skočili do vody, a jiní zase využívají prázdniny a volný čas k rozběhu své online kariéry. Mnozí prodejci na jaudelam.cz jsou studenti, kteří začínají, nemají ještě zkušenosti na trhu práce. Také jsou zde lidé, kteří nabízí své služby jako vedlejší příjem k mateřské dovolené, k jiné práci, nebo jsou dlouhodobě nemocní a toto je také pro ně kontakt s realitou a možnost, jak se uplatnit.  Jak vidíte, naši prodejci jsou šikovní lidé z různých oblastí. Ne každý je zkušený  v obchodu, marketingu a sebeprezentaci.

My z jaudelam.cz jsme tu pro to, abychom Ti pomohli, a proto máme pro Tebe několik tipů, jak úspěšně rozběhnout své podnikání nebo oslovit nové klienty nabídkou Tvých služeb nebo produktů.

Výhoda začít podnikat o prázdninách je v tom, že mnozí “zaběhnutí” freelanceři často odpočívají, nejsou tak aktivní, takže můžeš v konkurenci vyniknout.

  1. Dbej na skvělý image

Dej si záležet na svém osobním profilu –  často je to první věc, co si tvůj potencionální klient prohlédne. Doporučujeme zde uvést tvé reálné foto, dbej na kvalitu a také dojem (prezentuješ svou důvěryhodnost a proaktivní přístup). Vyplň si osobní profil – uveď kdo jsi, čím se zabýváš, co umíš. Buď přirozený a příjemný.

2. Přidej si kvalitní inzeráty

Opravdu si dej  na svých inzerátech záležet – odbytý inzerát buď vůbec neschválíme a musíš ho celý přepracovat, nebo není tak poutavý, jako inzerát konkurence, a i když jsi možná šikovnější, nikdo o tom neví. Pozor, také se nepodceňuj!  Někteří prodejci se snaží zaujmout nízkou cenou, naopak však odradí potencionální kupce, kteří si rádi za kvalitní služby připlatí. Jak si přidat ten nejlepší inzerát, najdeš tady:

3. Komunikuj!

Je jasné, že v létě se nikomu nechce nic dělat, ale pokud sis už dal práci s pěkným popisem profilu i inzeráty, nepokaž si dobrý image tím, že nebudeš odpovídat potencionálním zájemcům na jejich dotazy přes zprávy. Pozor, nikdy nedodávej hotovou objednávku ve zprávách – vždy počkej na aktivní objednávku od kupujícího.  Když nebudeš komunikovat se zájemci, snadno si tě zařadí k neaktivním uživatelům a již se k tobě nevrátí. Pokud si dokonce budou stěžovat, že nekomunikuješ, může ti být snížen level nebo zablokováno konto. Važ si tedy svých zákazníků.

Věříme, že se ti podaří úspěšně rozběhnout své mikroslužby na našem portálu, pokud bys potřeboval pomoc, jsme tu pro Tebe na e-mailu info@jaudelam.cz, nebo na našem livechatu, nyní v pracovní dny denně od 9:00 – 12:00 a v pondělí, středu a pátek odpoledne od 13:00 – 16:00.

Těšíme se na pokec a přejeme Ti krásné a úspěšné léto.

Ilustrační foto: Pixabay.com