Cirkulární ekonomika, sdílená ekonomika, podpora lokálních prodejců nesouvisí pouze s hotovými výrobky.

Cirkulární ekonomika, sdílená ekonomika, podpora lokálních prodejců nesouvisí pouze s hotovými výrobky.

Lokální podpora a cirkulární ekonomika se častokrát různě interpretuje do takové formy, že jí málokdo rozumí. Stále se však vyvíjí a upravuje. Nezahrnuje pouze materiální / hmotné formy tedy produkty a hotové výrobky, ale její principy se dají aplikovat téměř na všechno, on-line služby nevyjímaje. Cirkulární ekonomika úzce souvisí is vhodným využíváním lokálních zdrojů a spoluprací co nejblíže v regionu, vzniku potřeby a následné spotřeby.

Pojďme si dát příklad:

Jdou Vánoce – nakoupíte si lokální produkty od lokálních výrobců (nejrůznější dobroty, krásné věci, bio-eko produkty) a podpořili jste lokální tvůrce / výrobce.
Podpořili jste například to, že daný výrobce a malý producent bude moci zaplatit nájem, koupit kapra na štědrovečerní stůl, zaplatit elektřinu na příští rok, nedoplatek za plyn a pod.
Je šťastný, že jeho tvrdá práce má smysl a kromě kreativní tvorby mu poskytne i živobytí.

Věci, pro “nezainteresované oko” neviditelné nebo viditelné možná méně (nebo jinak, ty na pozadí, ale stejně důležité k tvorbě celkového dojmu konečného produktu / výrobku) – jako například: webstránka konkrétního výrobce nebo prodejní stánek, logo, slogany, texty na letácích, grafika a zalomení textu, či obrazotvorby, promo video, návrh vizitky, ta roztomilá děkovná kartička, samolepka, která vám řekne děkujeme za nákup jsou viditelnými / neviditelnými elementy, které by měly rovněž tvořit součást a být tvořeny současně s podobným úmyslem jako koupě “hmatatelných výrobků”, které se dají sníst nebo chytit hned do ruky.

Kde nakupujete služby on-line? Máte “svého grafika” ve východní Asii, webdevelopera ve střední Asii a zákaznický servis v západní Asii, nebo také nakupujete lokálně? (Nejde o diskriminaci – daná otázka byla použita výhradně jako příklad k zamyšlení nad neviditelnými podklady tvorby).

Ano, i služby je možné nakoupit lokálně a on-line.

Jaudelam.cz je zde již několik let. Jsme web tržnicí dovedností, jejíž propojování lidí a bezpečnost nákupů a prodejů je prioritou pro více než 150 tisíc uživatelů a jeho tvůrců už od samého začátku. Kde projekt vznikl z bezprostřední touhy zajistit absolutní lokálnost a podporu.

Propojujeme lidi s podnikateli, živnostníky či fyzické osoby navzájem i podnikatele mezi sebou tak, aby se našli, a aby prodávající našel svého kupujícího v nejrůznějších cenových hladinách. Na platformu Jaudelam.cz se může zaregistrovat zdarma kdokoliv a nabízet cokoli.

Vhled do života cirkulární ekonomiky

Grafik, který sedí za počítačem doma v Děčíně (ačkoliv pro někoho za neskutečně nízkou cenu) nabídne tvorbu produktového letáku, si může následně nakoupit také kapra, nebo investovat do svého dalšího vzdělání či zaplatit své dceři hodiny tance.

Překladatelka z Rakovníka, jejíž láska k ruskému jazyku nemá hranic a přiblíží Váš produkt s vášní i například na obrovský ruský trh, koupí Vaší služby zaplatí telefon na měsíc dopředu.

Editorka textů z Frýdku-Místku s ​​radostí a úsměvem na tváři opravuje v noci jazykové zkomoleniny, tak aby hrubki nebyly do očí ☺.

O tom, že Vaše makové rohlíčky jsou nejlepší na světě vymyslí copywriterka Majka z Prahy i píseň.
Po týdnu stráveném přidáváním příspěvků na sociální síť Facebook jste s hrůzou zjistili, že “na toto opravdu jste až příliš staří” a tak najdete Lenku ze Znojma, která z vaší FB stránky vyčaruje téměř on-line magazín a vy nestíháte balit objednávky a vaše sociální sítě se radují.
Když Vám kamarád Petr včera řekl, že Vás ani za svět nedokáže nalézt v žádném vyhledávači na webu, vzpomenete si na Jirku z Ústí nad Orlicí, kterého živí “velcí klienti”, ale rovněž rád se vyhraje s vaším SEO-m.

Martin z Mladé Boleslavi Vám udělá takovou korporátní identitu, že Vám zazvoní telefon z velké agentury v Kanadě, ve které dělá Vaše spolužačka Andrea a bude zjišťovat “který čaroděj za tím stojí“.

Když zjistíte, že “vůbec nestíháte” a potřebujete nutně pomoci se zákaznickým servisem
(Odpisovat na emaily, vyřizování reklamací, přidávání produktů na Váš nový e-shop) najdete Lauru, která v noci nemůže spát a pomůže Vám v předstihu vyřídit vše, co jste vy nestihli a ráno se vzbudíte s prázdnou emailovou schránkou, odpovězené emaily a v sdíleném dokumentu vidíte zelenou označené úkoly, které stihla vyřídit, zatímco vy jste spali ☺.
Jo, a víte, že Dalibor Vám připraví takové tabulky a reporty z google analytics, že konečně budete vědět, kdo je váš zákazník a jak jej lépe a levněji oslovit?

Nebo jste už 5 let chtěli udělat tu fotoknihu, ale vůbec na ni nemáte čas a “upřímně ani nervy” a chtěli byste to stihnout předtím než děti půjdou na vysokou školu?
Najděte si někoho šikovného a jděte například raději na procházku do parku.

I vy máte sucho v krku už jen při pomyšlení, že byste měli někomu zavolat ale víte, že jinak to nepůjde? Najděte si raději někoho na jaudelam.cz a nechte ať to udělá za Vás.

Možností jak si vzájemně pomoci je opravdu hodně.

Neztrácejte čas věcmi, které Vás otravují – život je na to krátký
Dělejte to, co Vás baví, v čem jste dobří a ostatní vyřídíte na jaspravim.sk.

Vytvořili jsme bezpečný prostor na nákup i prodej služeb on-line a všechny platby jsou u nás v bezpečí.

Tabletka na “fobií facturalis”

Víte, co to je? Je to takový fenomén, který jsme za ty roky u nás “vyzkoumali”. Jde o podvědomý strach, že Vám služba, kterou jste si koupili, nebude dodána nebo, že Vám někdo nevrátí peníze. Naše platforma Vám však garantuje 100% záruku vrácení vašich peněz pokud jste u nás něco zakoupili a na druhé straně pokud u nás prodáváte, garantuje 100% vyplacení vašich vydělaných peněz a to už téměř 10 let.

Umíte něco udělat, co ostatné otravuje, a mohli byste jim pomoci?
Přidejte si k nám svou nabídku, vydělejte na tom, co umíte a na bezpečné platformě jsou vaše výdělky v bezpečí.

Pokud se Vám nechce hledat v desítkách kategorií a byli byste raději, aby Vás s nabídkou kontaktoval přímo prodávající, stačí si kliknout do kategorie HLEDÁM a nechte se oslovit těmi, kteří mají aktuálně čas věnovat se Vašemu projektu, překladu, vizitce, či logu … nebo je to něco úplně jiného?

Spájíme malé s velkými, velké s malými, malé s malými, velké s velkými

Kromě toho, je samotný portál i velmi efektivním marketingovým nástrojem na vlastní promo těch, kteří nabízejí své služby, na budování jména a získávání nových klientů, což může být v těchto dnech na vlastní pěst těžší i finančně mnohem náročné.
A na druhé straně pokud jste opravdu i ti velcí, dejte o sobě vědět i těm menším a možná z toho vznikne zajímavý projekt.

Pokud Vám ze dne na den “odpadli” velcí klienti – možná najdete další právě u nás.

Jaudelam.cz

Velké věci začínají v malém

Ilustrační foto: Pixabay.com