Jak zvládat příliš mnoho objednávek

Jak zvládat příliš mnoho objednávek

Často se na našem blogu na jaudelam.cz nebo na jaspravim.sk věnujeme tématům, jak prodat co nejvíce svých služeb nebo produktů, jak si přidat atraktivní inzerát, který prodává, nebo jak zaujmout kupující.

Co však dělat, když máš najednou objednávek příliš mnoho? Jak to vše zvládnout a nerozzlobit si své zákazníky? Poradíme ti, jak na to!

Komunikuj se zákazníky

Když zjistíš, že máš více objednávek naráz, a nejsi schopen je zvládnout a dodat včas, nedělej mrtvého brouka, ale všem zákazníkům odepiš.  Vyhneš se tak rozzlobeným klientům, kteří čekali, že na objednávce už pracuješ, a ztratí tak třeba dva dny čekáním.

Poděkuj jim za jejich objednávku a omluv se, že momentálně bohužel nemůžeš všem objednávkám vyhovět včas. Zeptej se jich, kdy práci potřebují mít hotovou a v jakém rozsahu. Je možné, že někteří svoji objednávku zruší, ale s mnohými si dohodnete jasné podmínky, uvidíš, že klienti budou ochotní třeba i počkat.

Urči si priority

Nyní, když už víš, kdo spěchá a kdo může počkat, urči si priority a napiš si seznam. Také si zhodnoť, kolik která objednávka zabere času a vhodně si naplánuj svůj čas. Zapiš si úkoly do diáře.  Systematicky pracuj na objednávkách. Nepřeskakuj a neměň priority. Než máš vše hotovo, neber si další úkoly.

Prázdninový režim

Pokud máš opravdu hodně práce – třeba i mimo jaudelam.cz – můžeš využít funkci prázdninového režimu a dočasně si inzeráty pozastavit. Až se ti zase uvolní ruce, inzeráty si znovu aktivuješ, a můžeš prodávat dál.

Pokud máš otázky na toto téma, kdykoliv v pracovní dny mezi 9:00 – 12:00 jsme ti k dispozici na livechatu, nebo nám napiš na info@jaudelam.cz

Napsala: Binna

Ilustrační foto: Pexels.com