Jak využít začátek školního roku k větším výdělkům na Jaudelam.cz?

Jak využít začátek školního roku k větším výdělkům na Jaudelam.cz?

Ahoj, Jáuděláci,

ani jsme se nenadáli a prázdniny jsou fuč! Už nám zbývá poslední týden lenošení. Někdo ještě stihne dovolenou, někteří se již připravují na studium, a někdo, kto má již doma školou povinné ratolesti, běhá po obchodech a nakupuje pravítka, sešity a cvičky.

Příprava na nový školní rok bývá finančně náročná a dokáže zatížit nejeden rodinný rozpočet. Naštěstí, vy jste na jaudelam.cz a víte, že pro vás to platit nemusí.

Drobnou službou nebo splněním krátkého úkolu, který je pro vás hračka, si snadno můžete přivydělat  peníze navíc.

Tato doba je také výborná k tomu, abyste se zviditelnili svým potencionálním kupcům, ukázali jim svou nabídku a začali prodávat. Pokud získáte první obchod a následně kvalitní hodnocení, zjistíte, že k inzerátu s referencí se brzy přidají další zájemci a o objednávky nebudete mít nouzi.

Zde je několik tipů, na co se v tomto období zaměřit, abyste svůj obchod podpořili co nejlépe:

  1. Zkontroluj svůj profil prodejce a aktualizuj inzeráty

Stále klademe našim prodejcům na srdce (a nejsme výjimkou ani teď), že je důležité mít připraven svůj obchod a svoji výkladní skříň, což je váš osobní profil. Dejte si tam hezkou fotku, napište pár zajímavých slov o sobě, kdo jste, co umíte, co nabízíte, v čem jste jiní. Je to jediný způsob, jak si ihned vytvořit pozitivní vazbu s potencionálním kupcem. Pokud už máš pěkný profil, dbej na to, aby byl aktuální. Možná si uvědomíš, že už nejsi student, ale dva roky již pracuješ v grafickém studiu, jen tvoji klienti čtou text, který jsi si zadal před třemi lety, a neví, jak moc jsi se posunul a zdokonalil. To samé platí i pro inzeráty. Projdi si je, a zjisti, zda jsou aktuální. Je vyhovující cena? Nenabízíš produkt, který již nemáš na skladě, protože jsi ho prodal třeba jinde? Nemáš tam služby, které tě už nebaví dělat, a radši by jsi nabídl něco lepšího? Máš hezčí fotky, které nyní můžeš použít? Pokud na inzerátu není žádná objednávka, můžeš inzerát libovolně upravit a vylepšit. Inzeráty s historií se již měnit nedají, ale můžeš vytvořit jejich kopii a změnit nabídku.  Pokud by jsi měl s čímkoliv problém, rádi ti pomůžeme na zákaznickém servisu.

2. Dej o sobě vědět ostatním

Pokud jsi si vyšperkoval svoji nabídku, měli by o ní vědět i ostatní. Můžeš investovat pár drobných a zaplatit si topování inzerátu. Je to vynikající služba, která pomáhá prodávat až 4xvíce než netopovaný inzerát. Pokud máš chuť zajít ještě dál, klidně nám dej o sobě vědět na info@jaudelam.cz. Naše marketingové oddělení zváží, zda a jak tě můžeme co nejlépe podpořit, ať už sdílením na Facebooku, článkem na blogu, testimonialem. Máme spoustu nápadů, uvidíš. 🙂

3. Komunikuj a snaž se

Když už tě lidi vidí, mohou začít objednávat, ale mnozí, než učiní objednávku, začnou ti psát zprávy. Na to se připrav.  O tom, že máš zprávu, ti chodí také notifikace do e-mailu. Proto prosím, vždy se snaž co nejdříve odpovědět, byť jen ujištěním zákazníka, že jsi zprávu četl a ozveš se co nejdříve. Klient, který marně čeká, zda jsi vůbec četl jeho zprávu, je zklamán a odchází jinde a ty neprodáš.  Pozor, pokud zákazník však bude chtít ukázky práce nebo komunikovat mimo portál, aniž by si objednal tvou službu, nic mu neposílej, pokud se nebudeš cítit příjemně, klidně nám o tom napiš na zákaznický servis, pomůžeme ti situaci prověřit. Ve snaze vyhovět zákazníkovi se ti může stát, že ti nezaplatí práci, jelikož si žádnou neobjednal, nebo kvůli komunikaci mimo portál ti může být zablokováno konto. Ale neboj se, toto se děje výjimečně, jen se snažíme vysvětlovat, proč se snažíme neustále uplatňovat politiku bezpečí a chránit naše prodejce i kupující.

4. Kvalitní práce nese ovoce

Když dodáš promptně a kvalitně svou službičku, klient ti dá kromě schválení objednávky také kladné hodnocení. Tyto hvězdičky zvyšují tvoji důvěryhodnost a kredit, a zároveň ohodnocené inzeráty přitahují kupce, jelikož vidí, že již byl někdo před nimi s tvojí prací spokojen. Snaž se tedy získávat hvězdy, pomůže ti to také získat spoustu dalších výhod.

5. Čokoládoví Mikuláši a sezónní nabídka

Ano, narážíme na to, že již tradičně se v řetězcích objeví koncem prázdnin vánoční čokoládové figurky (Helloweenové dýně už tam týden jsou, vážně!), a už je čas pomalu připravovat nabídku pro předvánoční sezónu. Ano, myslíme si o tom také svoje.. ale lidé už to tak nějak čekají. V říjnu a listopadu prodáš nejvíc, takže se zamysli, co nabídneš, aby působila tvoje výkladní skříň aktuálně. Plavky ani velikonoční kraslice skutečně nyní nabízet nemá význam.

Věříme, že ti naše tipy pomohou nastartovat podzimní prodeje. Zde můžeš najít odpovědi  na všechny tvé další otázky, a kdyby cokoliv, rádi ti pomůžeme na našem livechatu nebo na info@jaudelam.cz