Zveme vás na 2. ročník Festivalu Digitálních Nomádů v Prievidzi

Zveme vás na 2. ročník Festivalu Digitálních Nomádů v Prievidzi

Ahoj Kreativci naši šikovní,

s létem přichází i čas dovolených, cestování a exotiky, ale pro nás, kteří milujeme mikropráci, pro svobodné duše a Freelancery  je to i čas, který umíme skvěle skloubit s vyděláváním si peněz na živobytí. ?

Jak cestovat a zároveň vydělávat  z jakéhokoliv místa naší planety (pokud tam mají wi-fi) vám prozradí zkušení Freelanceři a podnikatelé, kteří vám rádi předají své zkušenosti na 2. ročníku Festivalu Digitálních Nomádů v Prievidzi.

Náš mateřský portál Jaspravim.sk je hrdým mediálním partnerem této akce, proto vás všechny srdečně zveme, také se tam možná s některými z vás osobně setkáme, a navíc – sledujte facebook Jaspravim.sk, protože brzy dva z vás mohou získat vstupenky na akci zdarma!

Co skvělého  2. ročník Festivalu Digitálních Nomádů přináší?

“Festival Digitálních Nomádů” během svého druhého ročníku opět představí 6 zajímavých řečníků – digitálních nomádů ze Slovenska a Čech. Tato jedinečná akce je věnována nejen digitálním nomádům, ale všem, koho zajímá práce přes internet a dlouhodobé cestování po světě. První interaktivní přednáška začíná v 10.00. Celodenní vstupné je 6 €, zatímco studenti zaplatí pouze 3 €. Akce začíná neformálním networkingovým posezením v předvečer festivalu a končí následující den byznys snídaní.

 

Festival digitálních nomádů organizují již podruhé 3 organizace: online kurz Zarábaj Jak Pán, Coworking Hajcman Prievidza a cestovatelský portál KadeTade. Festival vznikl z nadšení pro věc jejich jednotlivých členů a tohoto roku se jim podařilo získat i zajímavé partnery festivalu jako Art Point Prievidza, Informační Centrum Mladých Prievidza, Ministerstvo školství, vědy, výzkumu a sportu České Republiky, Robert Lively Designers.

Festival se koná v kulturním středisku Art Point (bývalé kino Baník) v Prievidzi, nedaleko turistických Bojnic. Program začíná registrací od 9.00 a následně první přednáškou v 10.00. Představí se vám spolu 6 řečníků, z nichž každý bude mít 30 minut na své téma a 15 minut na diskusi, následovanou 15-minutovou přestávkou (v prostorách Art Kafé budete mít možnost zakoupit si občerstvení).

V ranním bloku se představí 3 řečníci. Polední přestávka bude od 13.00 a účastníkům budou doporučeny  blízká stravovací zařízení. Odpolední blog dalších 3 přednášek začne ve 14.00. Od 19.00 se mohou zájemci setkat osobně s festivalovými řečníky, jakož i promluvit se mezi sebou během neformálního networkingovýcho posezení.

A co se dozvíte od našich řečníků?

Lubo Jurík
Téma přednášky: Základy digitálního nomádstvím
Bio: Lubo je inspirativní bloger, autor online kurzů a milovník Asie, který žil 3 roky v Austrálii a další 3 roky v různých zemích východní a jihovýchodní Asie. Na blogu Sám Sebe Pán ™ píše o pozitivním myšlení a překonávání sama sebe, kurzy Zarábaj Ako Pán ™ pomáhá lidem uskutečňovat své sny, organizuje Festival Digitálních Nomádů a brzy vydává svou první knihu Láska k Asiatky.
Web: https://samsebepan.sk/

Matouš Vinš
Téma přednášky: Jak plánovat nomádské cesty z hlediska přesunů, ubytování a rozvržení času
Bio: Matouš je jedním z nejznámějších a nejcharizmatičtějších digitálních nomádů z Čech. Své bohaté zkušenosti s cestováním přetavil do knihy Travel Bible, která v Čechách i na Slovensku sklidila velký úspěch. Kromě toho píše, fotí, přednáší a svým klientům spravuje reklamní kampaně na Facebooku.
Web: http://www.matous-vins.cz/

Bohumila Ďurišová
Téma přednášky: Jak vydělávat z domu jako virtuální asistentka … i když si na mateřské dovolené
Bio: Bohumila – přezdívkou Binna – začala vydělávat přes internet krátce po narození jejího syna, během mateřské dovolené. Dnes je profesionální virtuální asistentkou, jedním z nejlepších prodejců na Jaspravím.sk, majitelkou a autorkou online magazínu pro ženy Nádherná.sk a koordinátorkou a školitelka virtuálních asistentek pro E-ženy.sk.
Web: http://www.bohumila.eu/

Janka Schweighoferová
Téma přednášky: Jak cestovat šikovně a levně
Bio: Janka je vždy vysmál cestovatelská “hackerka”, jejímž posláním je pomáhat lidem cestovat šikovně a levně do exotických destinací jako Zanzibar, Maledivy či Seychely. Živí ji pouze její blog, prodej knihy Procestuj svět bez milionů na účtu, konzultace a různé přednášky.
Web: http://travelhack.me

Oliver Kriška
Téma přednášky: Remote práce – Jak dělat z domu do celého světa
Bio: Oliver je senior programátor a IT konzultant, který pomáhá startup s optimalizací systémů a procesů. V minulosti pracoval pro americké Startup a vedl mezinárodní tým. Aktuálně je technickým ředitelem slovenského Startup BeeSafe a spoluzakladatelem a provozovatelem portálu KadeTade.com. Ve volném čase aktivně pomáhá komunitě a cestuje.
Web: https://about.me/quatermain

Matúš Kováčik
Téma přednášky: Vede cesta ke svobodě přes digitální nomádství?
Bio: Matouš je informatik, jehož zlákala psychologie. Přes Naucmesa.sk přednáší o komunikaci, vztazích a sebepoznání, na blogu Svobodaavpraci.sk píše o svobodě v práci a vzdělávání, a na dálku vede občanské sdružení a “svobodnou” firmu DigitalNomads.sk. Svou nezávislost na webu využívá ve svůj prospěch a mnoho cestuje.Web: http://matus.in/

Účast na festivalu se dá spojit s návštěvou blízkých Bojnic s množstvím turistických atrakcí (Bojnický zámek, ZOO, lázně, sokolníci …).

V případě zájmu o přespání doporučujeme účastníkům zajistit si ubytování v předstihu. Například Hotel Magura, v blízkosti místa konání festivalu (jednolůžkový pokoj od 18 €, dvoulůžkový pokoj od 26 €). Účastníci mají možnost zúčastnit se neformálního networkingového posezení v předfestivalový večer (pátek, 23. června), případně byznys snídaně po festivalu (neděle, 25. června).

Digitální nomádi jsou lidé, kteří žijí a vyznávají svobodný životní styl. Digitální proto, že na práci jim stačí laptop s připojením na internet a nomádi, protože často cestují – nežijí usedle na jednom místě nebo v jedné zemi. Moderní technologie jim umožňují pracovat odkudkoliv a pro kohokoliv na světe.  Snahou organizátorů festivalu je přiblížit tento životní styl širokému publiku, rozšířit portfolio pracovních možností zejména mládeži, ale i bourat stereotypy a nadměrné očekávání od práce přes internet a cestování do různých koutů světa.